Contractubex Jel Nedir, Kullanımı ve Faydaları

Contractubex Jel Nedir, Kullanımı ve Faydaları
20 Mart 2020 tarihinde eklendi, 12 kez okundu.

Contractubex jel, sivilce, cilt lekeleri, çatlaklar, ameliyat izleri ve yara izlerinin iyileştirilmesinde krem olarak kullanılır. Doktorlar tarafından sıkça önerilen, etkileyici bir kremdir. Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak hızlı bir iyileşme süreci olamasına yardımcı olur. En iyi yara izi geçiren kremlerden birisidir. Yaranın kapanmasından sonra, oluşabilen cilt üzerindeki yara izi dokularının tedavisinde de etkilidir.

Ameliyat, kol veya bacak gibi çıkıntı şeklinde organların kesilmesi, yanık ve kaza sonrası oluşan hareket kısıtlayıcı ve görsel olarak rahatsızlık verici izler, parmakların avuç içine doğru kasılmış olarak kalmasına neden olan, hareket kısıtlığına yol açan bir rahatsızlık olan Dupuytren kontraktürü, travma sonucu kas kirişlerinde kısalık veya kaslarda kısalık ile hareket kısıtlılığına yol açan durumların tedavisinde de kullanılmaktadır.

İçeriğinde allantonin, extractum cepae, heparin sodyum, bulunmaktadır. Yardımcı maddeleri ise sorbik asit(E 200), p-metil hidroksibenzoat(E 218), ksantan sakızı,polietilen glikol 200, saf su, parfümdür. Bu maddeler cilt ve deri üzerinde damarların tedavisini yaparak kan akışını hızlandırır, daha rahat akmasını sağlar, böylece cilt tazelenir.

Contractubex Jel İçeriği

Kremin etken maddesi allantonin, extractum cepae, heparin sodyum, bulunmaktadır. Yardımcı maddeleri ise sorbik asit(E 200), p-metil hidroksibenzoat(E 218), ksantan sakızı,polietilen glikol 200, saf su, parfümdür.

Allantonin

C₄H₆N₄O₃ formülüne sahip kimyasal bir bileşik olarak bilinmektedir. 5-üreidohidantoin veya glisoksidiüreid olarak da bilinen bu madde, Glikoksilik asitin bir diüreiddir. Bu madde, hayvanlar, bitkiler ve bakteriler dahil çoğu organizmada ana metabolik bir ara madde olarak bulunur. Allantonin cildi yumuşatmak ve nemlendirmek dahil olmak üzere birçok farklı yararı olan çok yönlü, güvenli ve etkili bir cilt bakım bileşenidir. Düşük konsantrasyonlarda çok aktif olan bu maddenin, en büyük avantajı cildi tahriş edici olmaması ve toksik olmamasıdır. Ayrıca keratolitik özelliği vardır.

Extractum cepae

Yara iyileşmesi ve yanık gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bakterisid etkiye sahip olan bu madde, primer yara iyileşmesini stimule eder. Aynı zamanda keloidal fibroblastların büyümesini inhibe eder. Bu etkisiyle beraber fibroblastlardan salınan ekstrasellüler matriks yapılarının formasyonunu azaltır.

Heparin sodyum

Kan pıhtılaşmasının önlenmesi için kullanılan bir kan inceltici bir çözeltidir. Pıhtılaşmayı önleyici ilaçlar grubuna dahildir. Kanın pıhtılaşmasını önlerken, kan akışınızın sorunsuz devam etmesini sağlar.

Sorbik asit(E 200)

2,4-heksadienoik asit, gıda koruyucu olarak kullanılan doğal bir organik bileşik olarak bilinmektedir. Kimyasal formülü C6H8O2 olarak bilinmektedir. Suda az çözünen bu madde renksiz bir katıdır ve kolayca süblime olmaktadır. Bu madde gıdalarda koruyucu madde olarak kullanılan bir çeşit doğal gıda katkı maddesidir. Peynir üretiminde mantar gelişmesini engellerken bakteriyel gelişimi destekler.

Bazı ürünlerde ise direk antimikrobiyal olarak kullanılmaktadır. Yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri, meyve salataları, tatlı, pasta, şekerleme ve bunun gibi ürünler, limonata, peynir, çavdar ekmeği, kekler ve fırında pişirilen ürünler, pizza, kabuklu deniz hayvanı, limon suyu, şarap, elma şarabı ve çorbalarda sıkça kullanılır.

P-metil hidroksibenzoat(E 218)

Özellikle kiraz ve kızılcık meyvelerinde bolca bulunan bir asittir. Meyvelerin yanında mantar, karanfil ve tarçında, bazı süt ürünlerinde doğal bir şekilde bulunabilen bu madde, daha çok gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Maya ve mantara karşı koruyucu olarak kullanılmaktadır. Bu madde yiyeceklerin yapımında ve ilaçların formülasyonlarında da sıkça kullanılmaktadır.

Ksantan sakızı

Ksantan zamkı olarak da bilinen bu madde, yaygın bir gıda katkı maddesi de dahil olmak üzere birçok endüstriyel kullanıma sahip bir polisakarit olarak bilinmektedir. Etkili bir koyulaştırma maddesi ve dengeleyici bir maddedir. Bu özelliği sayesinde bileşenlerin ayrılmasını önler. E415 koduyla da bilinmektedir. Düşük konsantrasyonlarında bile yüksek oranda kıvam arttırabilme özelliğine sahiptir.

Polietilen glikol 200

Endüstriyel üretimden ilaca kadar birçok uygulama da kullanılan bir polieterdir. Etilen oksit, su, etilen glikol veya etilen glikol oligomerleri ile reaksiyonu sonucunda elde edilir. Toksisitesi düşük olduğundan çeşitli ürünlerde kullanılır. Esnek, suda çözünür bir polimerdir. Teknik seramiklerin hazırlanmasında bağlayıcı olarak, ayırma ekipmanında köpürmeyi azaltmak için endüstriyel proseslerde, kömür yanması, entegre gazlaştırma kombine çevrim (IGCC) santralleri tarafından kullanılan bir çözücü olarak Selexol’ün temel bileşeni olarak sıkça kullanılmaktadır.

Saf su

İçindeki çözünmüş minerallerden arındırılmış sudur. Tıp sektörü başta olmak üzere, akvaryumlardan otomobil aküsüne, kozmetik sanayiden tekstile, alkollü içecekten meyve sularına kadar bir çok yerde kullanılmaktadır. Aroma kaybı yok edilmeden meyve suları üretmek için meşrubat sanayinde kullanılmaktadır.

Döküm sanayinde, kalıpların içinde oluşan taşlar ürün kalitesini ve üretim hızını etkilememesi için kalıp soğutma sularında saf su kullanılır. Tekstil sanayinde ise tekstil boyalarının istikrarı ve kalitesinin etkilenmemesi için deiyonize sistemlerle işlenen yüksek kaliteli saf sular tercih edilir. İlaç sanayinde ise enjeksiyon yolu ile insana verilen ilaçların imalatında sıkça kullanılmaktadır.

Contractubex Jel Ne İşe Yarar?

  • Sivilce izleri, yanık izleri, dikiş izleri, doğum sonrası çatlaklar, yara izleri, ameliyat izlerinin tedavisine yardım eder.
  • Birçok çatlak, ameliyat izi, leke gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
  • Sivilce sorunundan dolayı oluşan çukurları da tedavi etmeye yardım eder.
  • Cildin alt dokusunda oluşan yumru şeklindeki kitlelerin giderilmesine yardım eder.
  • Dupuytren kontraktürü adı verilen ve parmakların avuç içine doğru kasılı kalmasına neden olan, hareketleri engelleyensorunlara yardım eder.
  • Travma sonrası kas kirişlerinde kısalık veya kaslarda kısalık ile hareket kısıtlılığına yol açan durumları tedavisinde kullanılır.

Contractubex Jel Nasıl Kullanılır?

  • Yara izleri için öncesinde temizlenmiş ve kurulanmış olan bölgeye, günde 2 kez uygulama yapılmalıdır. Bu krem mutlaka hekimin önerdiği şekilde uygulanmalıdır. Belirtilen orandan daha fazlası kullanılmamalıdır. Derin yara izleri için kullanılacak ise, ilaç sürüldükten sonra gazlı bezle kapatılmalıdır. Gerektiğinden fazla kullanmak yan etkileri açısından sakıncalı olur.
  • Yara ve dikiş izlerinde, yara iyileşip dikişler alındıktan sonra 6 ay gibi bir süre günde en az 2 kez yara ve dikiş izinin üzerinde masaj yaparak uygulanmalıdır.
  • Yanık ve yara izlerinde, günde 4 kere yanıkların üzerine masaj yaparak uygulanmalıdır ve düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • Sivilce ve akne izlerinde, günde 4 defa bu izlerin üzerine hafif masaj yaparak bu kremi uygulanmalıdır. Uygulamadan önce mutlaka uygulanacak bölge temizlenip kurulanmalıdır. 1 aydan önce sonuçlar kesinlikle ortaya çıkmaz .
  • Çatlaklarda, çatlak olan bölgelerde günde en az 2 kere masaj yaparak uygulanmalıdır. Uzun süre kullanılması gerekmektedir. Düzenli kullanıldığında sonuç almanız 6 ayı bulabilmektedir.

Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Kullanmaya başlandıktan 1-2 ay sonra etkisini göstermeye başlar. Yara izinin derinliğine bağlı olarak etki etme süresi değişkenlik gösterebilir. Beklenmedik bir yan etki gelişirse hemen doktora başvurulmalıdır.

Nerelerde Kullanılır?

Contractubex jel yara sonucu kalan izlerin tamamen iyileşmesi, iz kalmaması için kullanılır, kaza yaraları, bıçak yaraları gibi yaralarda, kaza sonucu eklem yerlerinde oluşan yaraları iyileştirerek kişilere hareket özgürlüğü sağlar, ameliyat izlerinin yok edilmesinde, yanık izlerinde, cilt üzerinde oluşacak akne ve sivilce izlerinde kullanılmaktadır.

Saklama Koşulları Nelerdir?

Serin ve kuru yerlerde, çocukların erişemeyeceği raflarda saklanmalıdır.

Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İlacın etken maddesine karşı bir alerji durumu varsa, kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Bu ilaç, yaranın kapanmasından sonra, oluşabilen cilt üzerindeki yara izlerinin giderilmesine yardım eder.
  • İlacın kullanımından en iyi sonucu almak için, taze yara kapanmasının ardından hemen tedaviye başlanmalıdır. Böylece yara izi gelişimi önlenebilir.
  • Sert, eski yara izlerinin kapatılmasında, kullanımdan iyi sonuç almak için ilgili bölgeye ilaç uygulandıktan sonra üzerini kapatıp, gece boyunca bekletilebilir.
  • Taze yara izlerinin tedavisinde, aşırı soğuk, UV ışını ve çok güçlü masaj gibi fiziksel tahrişlere maruz kalmamalıdır.
  • İlacın kullanımı tedavi edilecek izin büyüklüğüne ve derinliğine göre haftalarca ya da aylarca sürebilmektedir.
  • Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanmadan mutlaka doktora danışılmalıdır.
  • Hasta bölgeye çok bastırmadan sürmeye özen gösterilmeli, hafif hareketlerle ve masaj hareketleriyle iyice yedirerek sürülmelidir.
  • Çocuklarda kullanacaksanız mutlaka doktora başvurulmalıdır. 12 yaş üzeri çocuklar için kullanımda bir sakınca yoktur.
  • Kesinlikle yeni dikiş atılmış dokuya ya da açık yaralara karşı kullanılmamalıdır.

Contractubex Jel Fiyatı ve Nerede Satılır?

Yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Reçetesiz olarak da satın alınabilecek olan bu ilacın kullanılmadan önce prospektüsü dikkatlice okunmalıdır. Bu ilacın fiyatı 63 Tl dir.

Contractubex Jelin Yan Etkileri Nelerdir?

Aşağıda yer alan yan etkiler gözüktüğünde mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

  • Karın ağrısı,
  • Nefes almada güçlük,
  • Kurdeşen,
  • Baş dönmesi,
  • Mide bulantısı,
  • Yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik,
  • Uygulanan bölgede kaşıntı, kızarıklık, çukurluk,
  • Jelin sürüldüğü bölgelerde karıncalanma, uyuşma, çok hafif kaşıntılar,
  • Damarların cilt üzerinde belirginleşmesi.

Contractubex Jel Hakkında Sık Sorulan Sorular

Eski yaralar için de kullanılabilir mi?

Contractubex cilt hücrelerinin yenilenme hızını artırarak bölgedeki yara dokusunun görünürlüğünü azaltıcı etki göstereceği için eski yaralar için de olumlu sonuçlar verebilir.

Yanık izleri için kullanılabilir mi?

İlaç yanık izleri için kullanıp olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Fakat öncelikle doktora danışarak onun tavsiyesi doğrultusunda kullanılmaya başlanmalıdır.

Yara ve dikiş izlerini geçirmekte etkili midir?

Piyasada bulabileceğiniz en etkili yara kapatıcılardan birisi olan Contractubex bu alanda en çok bilinen kremlerden biridir. Doktora danışılıp başka bir ilaç tavsiye edilmediyse prospektüsünü de okunarak kullanılmalıdır.

Çocuklar için kullanılabilir mi?

Genel olarak bir sakınca olmasa bile hekim kontrolünde kullanılmalıdır.

Sivilce izlerini geçirir mi?

Yeterli sabrı gösterip ilacı düzenli olarak uygulandığında sivilce izlerinde gözle görülür bir iyileşme elde edilir.

Muadilleri nedir?

Hepatubex jel, Barıcus jel, Expigment krem, Tretin krem, Tritone forte leke kremi bu kremin muadilleridir.

Göz Altına Sürülür mü?

Hayır, göz altı bölgesinde kullanılmaz.

Çatlak Tedavisi İçin Kullanılır Mı?

Evet, bu krem çatlak tedavisinde etkilidir.

Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?

Hayır, bu krem cilt lekelerinde etkili değildir.

Kremi Devlet Karşılıyor mu?

Hayır, bu kremi ücretini ödeyerek satın alabilirsiniz.

Emzirirken Kullanılır mı?

Bu kremi emzirme döneminde doktor kontrolünde kullanmalısınız.

Güneş Lekelerine İyi Gelir mi?

Evet, bu krem güneş lekelerini iyileştirir.

Kortizon İçerir Mi?

Bu ürün, kortizonlu bir krem değildir.

Benzer Yazılara Göz Attınız Mı ?
Sayfa başına git