Lenf Kanserine Ne İyi Gelir ?

26.02.2017
Lenf Kanserine Ne İyi Gelir ?

Vücudun bağışıklık sistemi lenf sistemidir. Lenf sistemi lenfatik damarlar, lenf sıvısı, lenf düğümleri, lenf bezlerinden oluşur. Lenf sistemi vücuda bir ağ şeklinde yayılmıştır. Bu ağın içerisinde sadece beyin yer almaz. Lenf sistemi, dolaşım sistemiyle karıştırılmamalıdır.

Kanın iç organlara taşınması, kirli kanın toplanması, temizlenmesi gibi işlevler dolaşım sisteminin görevleridir. Lenf sistemi, vücudun enfeksiyonlara karşı kendini korumasında rol alır. Vücutta boyun, koltuk altı ve kasık bölgelerinde lenf düğümleri bulunur. Bu düğümlerin şişerek ele gelmesi sonucu lenf kanseri (lenfoma) oluşur. Sebebi tam olarak bilinemeyen bu hastalık genellikle genç erişkin bireylerde görülür. Lenf hastalarının birçoğu Nonhodgkin grubuna girdiği için lenfoma denildiğinde genellikle bu hasta grubu akla gelir. Hodgkin grubuna giren hastalar daha az sayıdadır ve bu grupta olan hastalar sadece lenfoma hastası olarak tanımlanmaz. Hodgkin grubuna dahil olduğu mutlaka belirtilir. Vücutta birden fazla bölgede görülen şiddetli kaşıntı, aşırı kilo kaybı, nefes darlığı lenf kanserinin diğer belirtilerindendir. Kişi bu belirtilerle doktora gittiğinde çeşitli incelemeler yapılır. Bu incelemelerle kan hücreleri, kemik iliği biyopsisi, organ biyopsileri ve akciğer gözlemlenir. Bu incelemelerden sonra kişinin lenfoma olup olmadığına ve lenfoma ise hangi grupta yer aldığına karar verilir.

Lenf kanserine neyin iyi gelip gelmediğini lenf kanserinin ne olduğu ve nasıl belirtilerle ortaya çıktığını bilmeniz gerekir. Bir hastalıktan korunmak yada kurtulmak için o hastalığı iyi tanımak gerekir. Eskilerin dediği gibi, düşmanını tanımadan savaşa girmemek gerek.

Lenf kanseri yani Lenfoma immün sistemini körelten bir hastalıktır. Böbrekler, kemik iliği, dalak gibi lenf sisteminde aktif olan organlarda küçük kistler olarak ortaya çıkan ve bu organların çalışma mekanizmasını etkileyerek vücudun dengesini bozan bir rahatsızlıktır.

Bir insanın immün sistemi ne kadar kuvvetliyse hastalıklara karşı direnci de bir o kadar kuvvetlidir. Lenf kanserine yakalanmış bir insan en ufak bir gripte bile ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Örneğin kemik iliğinde ortaya çıkan bir kist ile sekteye uğrayan bağışıklık lenfomaya neden olabilir. Bilindiği üzere kemik iliğinde kan hücreleri üretilmektedir. Bu yüzden kemik iliğinde ortaya çıkan bir sorun lenfomaya neden olabilir. Beyaz kan hücresinin fazla üretilmesi yada kırmızı kan hücrelerinin üretiminin azalması veyahut durması buna neden olabilir.

Lenfomaya en iyi gelen gıdalar bağışıklığı kuvvendiren, kan yapıcı besinlerdir. Eski zamanlardan beri kullanılan alternatif tıp, modern tıp için de ilham kaynağı olmaktadır. Havuç yağı, omega yağları, balık yağı, yoğurt otu, ısırgan otu, keçiboynuzu pekmezi, petek balı, gulık otu, kızvan otu gibi bitkiler ile bu hastalıktan korunmaya çalışılmıştır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, alternatif tıpta uygulanan bu yöntemler eğer doğru ve düzenli kullanılırsa büyük oranda olumlu etkiye sahiptir.

Lenf kanseri hastası bir kişinin öncelikle, bağışıklık sistemini güçlü tutması gerekmektedir. Bunun için de 1. 3 ve 1. 6 beta glukan denen maddeden zengin gıdaları tüketmesi gerekmektedir. Beta glukan; ekmek kabuğu, yulaf ezmesi, esmer pirinç ve bulgur pilavında bol miktarda bulunmaktadır. Hastanın bunlardan her gün tüketmesi gerekmektedir. Aynı şekilde günde beş porsiyon meyve sebze tüketmeye özen göstermelidirler. Meyve ve sebze olarak özellikle; üzüm, ananas, havuç, domates, kavun tüketmelidirler. Bu süreçte, dereotu, Yaban mersini, sarımsak, beyaz, kara ve kırmızı dut, aynısafa bitkisi, zerdeçal ve keten tohumu en iyi dostunuz olacaktır. Bu bitkileri yoğurt ile karıştırıp tüketmelisiniz. Civanperçemi, arnavut biberi, adaçayı, rezene bitkilerinin çaylarını tüketmeye özen gösterin. Semizotu, lahana, enginar gibi sebzeler de bu süreçte, en önemli yardımcınız olacaktır.

Alkol, şekerli gıdalar, kırmızı et, yapay gıdalar, yağlı ve kızarmış gıdalar, peynir, süt, tereyağı, kaymak gibi gıdaları en aza indirmeli ve mümkünse hiç tüketmemelidir.

Lenf tedavisinden önce tanı koyulması çok önemlidir. Çoğu hasta bu belirtileri göz ardı ederek tedavi için geç kalmaktadır. Günümüzde daha çok bu kanser türü için tedavi mümkün hale gelmiştir. İlk tedavi evresi, tanı konulduktan sonra kemoterapidir. Kemoterapi akabinde de ışın tedavisi ön plana çıkmalı ve bu bağlamda hasta, iyileşmeye doğru gidebilmektedir. Tabii ki bu bağlamda bakılması gerektiğinde hastalığın evresi önemlidir. İlerlemiş olan hastalara daha çok sık bir şekilde tedavi uygulanmaktadır. Son zamanların en çok rastlanılan hastalığı olan lenf kanseri tedavisi mümkün olan bir kanser türü olarak bilinmektedir. Düzenli olarak doktor kontrolleri bir hayli önem taşır.

Yoğurt Otu

Güzel bir tadı olan yoğurt otunun lenf kanserine olan faydaları olumlu yöndedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kan üretiminde katkıda bulunur. Cilt kanserinde oluşan derideki koyu lekelerin görünümünün düzelmesine yardımcı olur. Grip, nezle, adet düzenliği gibi rahatsızlıkların çabuk geçmesine ve düzelmesine yardımcı olur.

Her aktarda kolayca bulabileceğiniz yoğurt otu güzel tadıyla kullanılabilecek bir ottur. İki tatlı kaşığı yoğurt otunu 200 ml suyun içinde iki taşım kaynatarak demleyiniz. 10 dk beklettikten sonra günde iki kez için. İki günde bir yapacağınız bu kür ile immün sisteminizi güçlendirerek lenfomanın negatif etkilerini törpüleyebilirsiniz.

Yoğurt otunun lenfoma üzerindeki etkisi alternatif tıpçılar arasında onaylanmış bir etkisi olduğu bilinmektedir. Bu otun dışında ısırgan otunu da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Pekmez

Güne başlamadan önce bir tatlı kaşığı pekmez tüketebilirsiniz. Bu hem enerjinizi çabuk toplamanızı hem de kan üretimine yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Meyveler

Ara öğünlerde meyve tüketebilirsiniz. Greyfurt, vişne, kiraz, mango, incir, siyah üzüm gibi meyveler ile immün sisteminizi destekleyebilirsiniz.

Süt

Akşam uyumadan önce bir bardak ılık süt içmeniz hem rahat bir uyku sürecine hem de rahat bir midenizin olmasına yardımcı olabilir.

Yeşil Çay

Yeşil çay içeriğindeki çok yüksek antikanserojen içermesi nedeniyle lenf kanseri tedavisinde kullanılması gerekmektedir.

Cezayir Menekşesi

Cezayir menekşesi de diğer kanser türlerinin yanında lenf kanseri tedavisinde yardımcıdır. Yalnız cezayir menekşesinin doktor kontrolünde tüketilmesi gerekmektedir. Cezayir menekşesinin bir çok yan etkisi olduğu unutulmamalıdır.

Karahindiba

Sadece lenf kanserinde değil, kalın bağırsak ve lösemi gibi kanser türlerinde de yardımcı olacaktır.

Deve Dikeni

Akciğer kanseri tedavisinde de oldukça etkilidir.

Ökse otu

Akciğer ve meme kanseri tedavisinde de etkilidir.

Çörek Otu

Çörek otunun ölümden başka her derde deva olduğu söylenir. Lenf kanseri olan hastalara her gün bir çorba kaşığı çörekotu tüketmeniz öneriliyor.

Bitkisel Çaylar

Çay içmeyi sevenler lenf kanserinin tedavisi için adaçayı, rezene ve civanperçemi çayını denemeliler.

Lenfoma da kirli kanın dolaşımda olması hastalığın sürecini olumsuz etkilemekte. Bu rahatsızlığa iyi gelen besinler kanı temizleyici ve bağışıklığı destekler nitelikteki besinlerdir. Bu püf noktayı bildiğiniz sürece buna göre araştırma yaparak bu kurama uygun olan beslenme şeklini seçebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.