Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir?

09.03.2017
Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bazen sebepsiz yere baş dönmesi yaşayabilirsiniz. İnternet üzerinden kısa bir araştırma ile birlikte bu rahatsızlığının sebebinin vertigo hastalığı olduğu kanısına varabilirsiniz. Peki vertigosu olduğunu düşünenler tedavi süreci için hastanenin hangi bölüme gitmesi gereklidir?

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir. Vertigo, beyinde meydana gelecek birtakım değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı bu hastalıkla hastanelerinin bu iki bölümü de ilgilenmektedir.

Vertigo Belirtileri Nelerdir?

Her hastalık gibi vertigo da öncesinde birtakım belirtiler vermektedir. Vertigonun temel belirtileri ise şunlardır:

  • Sebepsiz yere başlayan kulak çınlaması
  • Sürekli devam eden mide bulantısı ve kusma
  • Baş dönmesi
  • Kulakta akıntı
  • İşitmede meydana gelen güçlükler

Vertigo Tedavi Süreci Nasıldır?

Vertigo tedavisinin başlaması için bireye öncelikle sağlık filmleri, tomografi vb. modern tıp yöntemleriyle teşhis konulması gerekmektedir. Uzman bir KBB’ci ya da Nörologun koyacağı bu teşhisin ardından doktor tarafından hastaya mevcut belirtileri engelleyici bir ilaç verilecektir. İlacın kullanım süresi bazen 6 ay, hastanın tedaviye vereceği yanıtın gecikmesine göre ise 1 yılı bulabilmektedir. Hasta, etkiyi ilk 2 hafta içinde hissetse bile tedavinin olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için ilaç kullanımının uzun bir süre devam etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde vertigo, hasta için kabus olmaya devam edecektir.

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.