Ağız Yarasına İyi Gelen Aft Kremleri

23.07.2017
Ağız Yarasına İyi Gelen Aft Kremleri

Aft ağız içinde, diş diplerinde veya boğaz kısmında meydana gelen içi sulu ve beyaz kabarcıklardır. Ağızda sancı ve yeme zorluğuna neden olurken yutkunma zorluğu da meydana getirir. Özellikle viral hastalıkların sonrasında daha sıklıkla görülür. Vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi büyük virüslere de bağlı olabilir. Doktor kontrolü olmadan kullanılan ilaçlar, ya da uzun sürekli kullanılan antibiyotikler de ağızda aft çıkmasına neden olabilir. Vücut direncinin düşük olması, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmaması, aşırı stres de ağızda çıkan aftların nedenlerindendir. Özellikle B-12 vitamini eksikliği, folik asit ve demir eksikliği afta neden olur.

Yanak ısırma, dudak yeme veya bir darbe sonucunda da aft oluşabilir. Bazı diş macunları, gargara suları da neden olabilir. Kimi zaman uçukla karıştırılsa af bakteridir. Aft oluşumunu tetikleyen hastalıklar vardır. Bunlar ; Behçet hastalığı, Ülseratif Kolit, Helicobacter Pylori ve Çölyak hastalığıdır. Ancak bağışıklık sisteminin zayıf olması aft oluşumuna sebebiyet verir. Bir diğer adı ağrılı ülser olan aft, kırmızı oval, sivri yaralar halinde görülmektedir.

Ağız içi yaralar için (aft) kullanabileceğiniz kremler:

Kenacort-a Orabase

Ağız içinde uygulanır. Ağızda takma diş ya da yaralanmalar sonucunda oluşan yaraların, diş etlerindeki ağrı ve iltihaplanmanın tedavisinde kullanılır. Ağız içerisindeki nemli bölgelere yapışarak koruyucu bir film tabaka oluşturur. Yemeklerden sonra kullanılması önerilir. Hamilelik ve emzirme durumunda doktorunuza danışınız. Ağızda yara olan bölgeyi kurulayıp, kuru parmağınıza kremi yayarak sürünüz. Tedavi edilmesi gereken bölgeye ince bir tabaka ile kaplamaya yetecek miktarda kullanılması gerekir. Yatmadan önce günde 2 veya 3 kez kullanmak gerekir.

Kloroben

Ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız ilacıdır. Yeşil renkli, nana-limon kokulu berrak bir çözeltidir. Ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Günde 2 veya daha fazla kullanılması önerilir.

Mikostatin

Enfeksiyon giderici olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Ağız boşluğu, pamukçuk, ve boğazda oluşan mantar türünün sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalamak gerekir. Bu ilacı ağız ya da boğazdaki enfeksiyon için alıyorsanız, çözeltiyi yutmadan önce ağzınızda mümkün olduğu kadar uzun süre tutmaya özen gösterin. Bu şekilde ilacın enfeksiyon yeri ile daha uzun temas etmesini sağlamış olursunuz. Günde 4 defa 1 veya 2 ml kullanılması önerilir. Tedavinin ilk birkaç gününde rahatlama görseniz de , kullanma süreniz bitene kadar ilaca ara vermeyiniz.

Aftamed

Ağız ülseri ve aftın giderilmesine yardımcı olur. Tekrar eden ülserlerde, ağızda yıkama ürününün devamlı kullanımında ağız boşluğu problemlerinde önleyici etkisi vardır. Ağız ülseri, ağız boşluğunda tekrar eden doku bozukluğu, aft tedavisinde kullanılır. Sancıyı hızla keser. Alkol, şeker, koruyucu içermez. Eğer yutulursa zararsızdır. Ağız ülserinin ve aftın geçmesini hızlandırır ve devam süresini azaltır. Bir hafta buyunca veya belirtiler tamamen iyileşene kadar, ana yemeklerden sonra, günde 2-3 veya daha fazla kullanılabilir. Aft için önerilen ilaçları doktor kontrolünden sonra kullanın. Karadut suyu ile ağzı gargara yapmak da aft ağrısını azaltır.

Protefix Ağız İçi Yara ve Koruma Jeli

Ağız içi ve çevreside oluşan yaralar ve bu yaraların korunması için kullanılan bir jeldir. Ayrıca aftöz ve ağız içi ülser tedavisinde doğal ve bitkisel bir üründür.

Kullanma Şekli

Elinizi iyi bir şekilde yıkadığınızdan emin olduktan sonra Protefix Yara ve Koruma Jelini az bir miktarda isterseniz parmağınıza isterseniz bir pamuk parçasına veya kulak temizleme çubuğuna sıkabilirsiniz. Ardından ağız içi veya çevresinde oluşmuş olan yararın üzerine hafifçe yedirerek jeli sürün.

Kullanma Sıklığı

Ağız içi ve çevresinde oluşan yaranın büyüklüğüne ve miktarına göre bu uygulamayı günde 3-4 kez uygulayabilirsiniz.

Uyarı

Uygulama sonrasında 30 dakika herhangi bir yiyecek ve içecek tüketmemelisiniz.

Aftadur Plus Jel

Anestezik ve sedatif madde içermez. Ağız yaralarından dolayı oluşan ağrının hafifletilmesine yardımcı olur. Uygulama sonrasında uzun bir süre etkisi devam eder. Jel yapısı sayesinde aft olan bölgeye noktasal uygulamaları rahatlıkla yapmanıza olanak tanır.

Kullanım Şekli

Bebek, çocuk ve yetişkinler kullanabilir. Gün içerisinde 3-4 kez kullanılabilir. Yemeklerden 1 saat önce kullanılmalıdır.

Fargen Stopsore Aft Sprey

Ağız içi yaraların üzerine uygulama yaptıktan sonra koruyucu bir tabaka oluşturarak sinirin üzerinde oluşan ağrının hafiflemesini sağlar. Aftöz ülser, aftöz stomatit, küçük lezyonlar gibi ağızda yer alan lezyonların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar.

Ürünü kullanırken başlığı çıkardıktan sonra vaporizatörü uygulayın ve ardından ağız içerisindeki yaranın olduğu bölgeyi kaplayacak şekilde üç kez spreyi sıkın. Eğer bölgenin üzerine dikkatli bir şekilde sıkarsanız maksimum etki sağlar.

Urgo Filmogel Urgo Aft

Ağız içerisinde oluşan küçük yaraların tedavisinde kullanılan sıvı bir pansumandır. Uygulama sonrasında yara üzerinde ince ve esnek bir koruyucu tabaka oluşturur. Böylece ağız yaralarını yemek, protez, diş gibi dış etkenlerden korur ve ağrı oluşumunu önler. Ayrıca var olan acının hafiflemesini ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda bu ürünü kullananların %90’ı memnun kalmıştır.

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.