Tuz Sabunu Faydaları Nelerdir?

25.11.2017
Tuz Sabunu Faydaları Nelerdir?

Tuz sabunu: ter ve kötü kötü kokuları gidererek sivilce, akne, egzama, mantar, sedef gibi cilt sorunlarına karşı oldukça iyi gelir. İçerdiği zengin mineraller ile cildin pH dengesini düzenler, besler ve nemlendirir. Saçı besleyerek güçlendirir, kırılmasını ve dökülmesini engeller, kepeği giderir.

Tuz Sabunu Cilde Faydaları

1. Siyah Noktalara İyi Gelir

Özellikle yağlı ciltlerde gözenekler gerekli bakım yapılmadığında genişler. Genişleyen gözeneklerde kirler birikerek zamanla siyah nokta oluşumuna sebep olur. Ayrıca siyah noktaların sivilce oluşumuna zemin oluşturduğu da bilinmektedir. Tuz sabunu gözeneklerin temizlenmesini ve küçülmesini sağladığı için siyah noktaları iyileştirici özelliği vardır. Aynı zamanda içeriğindeki mineraller ile cildin beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı bir görünüm elde etmeyi sağlamaktadır.

2. Sivilceleri İyileştirir

Akne, ergenlik çağında görülen ve her bireyde farklı düzeyde olan cilt problemidir. Sivilcelerin yanı sıra yüzde siyah noktalar, beyaz lekeler ve püstül oluşumuna neden olmaktadır. Tuz sabunu ile cilde bakımı yapıldığında sivilceye bağlı iltihabı engellemekte ve mineral desteği ile cildin daha sağlıklı bir hale gelmesine destek olmaktadır. Ciltteki ölü deriyi atar ve cildin yağ dengesini sağlar.

3. Peeling Etkisi Yapar

Cilt yüzeyinde zamanla ölü deriler oluşmaktadır. Tuz sabununun peeling etkisi sayesinde ölü hücrelerden kurtularak, cildin nefes alması sağlanmaktadır. Nefes alan cilt daha sağlıklı ve güzel görünmektedir.

4. Egzamaya İyi Gelir

Tuz sabunu, antibakteriyel özelliği ve mineral zenginliği ile egzamanın neden olduğu kızarıklık, kabuklanma ve kaşıntıya iyi gelir.

5. Sedefe İyi Gelir

Tuz sabunu, antibakteriyel özelliği ile sedef hastalığının neden olduğu kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, şişlik ve pullanmaya iyi gelir.

6. Mantar için etkilidir

Mantar, genellikle ciltte, ayaklarda ve bazen ellerde oluşan bir hastalıktır. Tuz sabunu, mantara bağlı gelişen mikroorganizmaları öldürerek mantar hastalığı tedavi sürecine iyi gelir.

7. Alerji ve Kaşıntıları Giderir

Kaşıntı sorunu cilt hastalıkları veya alerjik durumlarda genellikle kaçınılmaz bir sorundur ve birçok nedene bağlı oluşabilir. Kaşıntıyı gidermek ve alerjiye bağlı semptomları azaltmak için kullanılan tuz sabunu; mikropları öldürerek, cildin PH seviyesini dengeler ve sağlıklı cilt görüntüsüne kavuşmasına yardımcı olur.

8. Gözenekleri Sıkılaştırır

Özellikle yağlı ciltlere bakım yapılmadığında gözenekler zamanla genişlemektedir. Genişleyen gözeneklere kirlerin dolması ile sivilce ve akne oluşur. Tuz sabunu gözenekleri temizleyerek sıkılaştırıcı etkisi ile gözeneklerin küçülmesine katkı sağlar.

9. Ciltte Yağlanmayı Azaltır

Tuz sabunu düzenli kullanıldığında, yüzde yağlanmaya bağlı olan aşırı parlaklık ve yağlanma sorunu gider. Böylelikle gözeneklerin dolması ve siyah nokta oluşumu da azalmaktadır. Yağlı cilt kontrol altına alındığında sivilce sorunu da bununla eşdeğer bir şekilde azalmış ve hatta zamanla ortadan kalkmış olacaktır. Yağlanmayı önlemek için sabunun düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

10. Cildi Gençleştirir

Tuz sabunu ile cilde düzenli olarak bakım yapmak yüzdeki kırışıkların ve ince çizgilerin azalmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki minerallerin yardımıyla canlı ve sağlıklı görünen bir cilde kavuşmak mümkündür. Cilt yüzeyindeki solaryum lekeleri, güneş lekeleri veya izlerin de azalmasına katkı sağlayan önemli bir doğal bakım ürünüdür.

11. Terleme Sorununa Çözüm Sağlar

Terleme her insanın ortak problemi olsa da bazı insanların aşırı terledikleri bir gerçektir. Terleme düzeyi: vücuttaki hastalıklara bağlı olarak artabildiği gibi, metabolizma yapısı nedeniyle ter bezlerinin aşırı çalışmasından dolayı da artabilmektedir.

İnsanlar terleme sorununu baskılamak için genellikle kimyasal ürünler kullanmayı tercih etmektedirler. Bazı araştırmacılara göre, terleme için kullanılan kimyasal ürünlerin meme kanserine zemin oluşturduğu düşünülmektedir. Bu nedenle insanlar terleme sorununu doğal yollardan çözmenin yollarını aramaktadır.

Tuz sabunu, uygulandığı bölgede kurutucu etki yaparak terlemeyi baskılayan etkisi ile oldukça faydalı bir doğal ürün olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır.

12. Ter Kokusunu Giderir

Bazı insanlar çok fazla terlemekte ve ter kokusu kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bazı insanların terinin normalden çok daha fazla rahatsız edici olduğu bilinmektedir. Tuz sabunu ile ter kokusunda belirgin bir azalma görülmektedir. Kimyasal deodorant gibi ürünler kullanmak istemeyenler için ter kokusuna doğal bir çözüm sağlamaktadır. Ter kokusundan tamamen kurtulmak için düzenli olarak kullanmaya özen gösterilmelidir.

13. Varislere İyi Gelir

Tuz sabunu ile bacaklara yapılan masaj kan dolaşımını arttırarak bacak ağrılarını azaltır ve varis tedavisine yardımcı olur.

14. Cildi Besler

Tuz sabunu içerisinde yer alan kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot mineraller cildi besleyerek genç kalmasına katkı sağlar.

15. Döküntü Giderir

Döküntüler herhangi sebeplerle olabilir. Birçok cilt rahatsızlığında döküntü görmek mümkündür. Tuz sabunu antimikrobiyal yapısı ile cildin temizlenmesini ve mikroplardan arınmasını sağlamaktadır. İçeriğindeki değerli minerallerin iyileştirici özelliği sayesinde deri döküntüleri kısa süre içinde iyileşmekte ve cilt eski sağlığına kavuşmaktadır.

16. Böcek Isırıklarına İyi Gelir

Yara bölgesinde veya böcek tarafından ısırılan bölgede enfeksiyon oluşma riski fazladır. Tuz sabunu, antiseptik etkisi sayesinde bölgedeki acı, kaşıntı ve sızlamayı azaltarak ciltte enfeksiyon oluşma riskini yok eder.

17. Cilt Lekelerini Giderir

Ciltte çeşitli nedenlerden ötürü lekeler oluşabilir. Lekelenmeye neden olan önemli bir etken sivilcelerdir. Sivilceler iyileşse dahi sonrasında iz ve leke kalması mümkündür. Güneş lekeleri de açık tenli ve hassas cilde sahip kişilerde yaygın görülen bir durumdur. Solaryum da ciltte leke yapmaktadır.

Ciltteki lekelerden kurtulmak için en etkili tekniklerden biri de tuz sabunu ile cilde peeling uygulaması yapmaktır. Böylelikle cildin ölü hücrelerden arınması sağlanacaktır. Kan dolaşımı sağlanarak, cildin kendini yenilemesine destek olmaktadır. İçindeki değerli mineraller ise cildin bir an önce beslenerek kendini toparlanmasında çok etkilidir.


Tuz Sabunu Saça Faydaları

1. Saçların Uzamasını Sağlar

İçeriğindeki 84 mineral ile tuz sabunu, saç köklerini ve saç tellerini besleyerek saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Zamanla incelen saç tellerinden veya saç uçlarının kurtularak canlı, parlak ve dolgun saçlara kavuşmanızı sağlar.

2. Saç Dökülmesine İyi Gelir

Günlük yaşam telaşı içinde saçlar çok fazla yıpranmaktadır. Özellikle hava kirliliği ve saç şekillendirirken kullanılan kimyasal şekillendirici ürünler zamanla saçların dökülmesine sebep olmaktadır. Hamilelik, bazı hastalıklar ve mevsim geçiş süreçlerinde saçlar yoğun olarak dökülme eğilimindedir. Bu nedenle saç bakımı kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Doğal bir ürün olan tuz sabunu, zengin mineral içeriği ile saçı besleyerek saç dökülmesine iyi gelir ve saçın sağlıklı formuna kavuşmasına yardımcı olur. Saç dökülmesini tamamen durdurmak için düzenli olarak kullanmaya özen gösterilmelidir.

3. Kepeklenmeyi giderir

Kepeklenme görünüm açısından rahatsız edici olduğu kadar kaşıntı gibi rahatsızlıklara da sebep olduğundan günlük yaşam kalitesini belirgin derece de etkilemektedir. Omuzlarda beliren döküntü görünümü sosyal hayatta büyük bir sıkıntı yaşanmasına sebep olmaktadır.

Saç derisine düzenli olarak tuz sabunu ile bakım yapıldığında kepek sorunu ortadan kalkacaktır. Böylelikle kaybedilen özgüveni geri kazanmak ve gündelik hayata sorunsuz bir şekilde devam etmek mümkün olacaktır.

4. Egzamayı Giderir

Saç derisinde kızarıklık, pul pul dökülme ve kaşıntı sorunlarına yol açan egzamadan kurtulmak için doğal bir bakım yöntemi olan tuz sabunu ; mikrop öldürücü özelliği ve besleyici mineralleri ile egzama belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Saç egzamasından kurtulmak için düzenli uygulama yapmaya mutlaka dikkat edilmelidir.

5. Saç Yağlanmasını Azaltır

Tuz sabunu saçtaki yağlanmayı belirgin ölçüde azaltmaktadır ve kullanım süresi arttıkça saç yağlanmasını tamamen ortadan kaldırmaktadır.

6. Doğal Parlaklık Sağlar

Hava kirliliği ve şekillendirme uygulamaları zamanla saçların parlaklığını yitirmesine donuk mat bir hale gelmesine neden olmaktadır. Tuz sabunu ile saçlara bakım yapmak, besleyici özelliği nedeniyle saçların parlamasına ve mükemmel görünmesine sebep olmaktadır.

7. Dolgun Saçlara Sahip Olmanızı Sağlar

Sağlıklı beslenen saç tellerinin zamanla güçlenerek dolgunluk kazanması olağandır. Tuz sabunu uygulamaları düzenli olarak yapıldığında içeriğindeki mineraller sayesinde beslenen saç telleri dolgun ve güçlü bir hale gelmektedir.

8. Saç Diplerindeki Yaraları İyileştirir

Tuz sabunu, antibakteriyel özelliği ile saç derisini onarır ve mikroplardan arındırarak yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur.

9. Saçların Kırılmasını Engeller

Saçlar yeteri kadar beslenmediğinde zamanla saç telleri incelmektedir. İncelen saç telleri zamanla kırılma, kopma ve dökülme sorunu ile karşı karşıya kalınmasına sebep olmaktadır. Saç bakımı yapılmadığı takdirde ise kısa sürede saç dökülmesi ortaya çıkar. Tuz sabunu saçlar açısından çok besleyici bir ürün olduğu için saçların kırılmasını ve dökülmesini önler.


Tuz Sabunu Nasıl Kullanılır?

Cilde Kullanımı

Tuz sabunu, sert ve pütürlü bir yüzeye sahip olduğu için sabun ve cilt ıslatılarak kullanılmalıdır. Sabunu cildinize yavaşça masaj yaparak uygulayın ve 5 dakika sonra bol su ile durulayın.

Varis için kullanımında banyoda bacaklara sabun ile masaj yapılmalı ve 15 dakika sonra su ile durulanır.

Ayak mantarı için kullanımında ayaklar eritilmiş tuz sabunu karşımı olan suda 5 dakika bekletilir.

Saça Kullanımı

Saç için kullanımında tuz sabunu, ilk önce suda eritilir ve oluşan karışım saça dökülerek saç derisi hafifçe ovulur. 5 dakika bekledikten sonra bol su ile durulanır.

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.