Sol Kol Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

09.06.2016
Sol Kol Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Hafif bir uyuşma ile başlayan sol kol ağrısı altında yatan bir çok hastalığın habercisi olabilir. Genellikle kol kaslarının incinmesi, zedelenmesi, ya da kemiklerin herhangi bir hasar görmesine bağlı olarak değişir. İlk olarak akla gelen kalp krizidir. Bunun nedeni kalbin sol tarafta olması ve kriz anında kolu uyuşturması olarak bilinir. Ancak sol kol ağrısı bazen incinmeye, çatlaklar hatta ağırlık kaldırmaya bile bağlı nedenler olabilir. Sol kol ağrısının altında her zaman bir hastalık aranmamalı ve kişi kendini strese sokmamalıdır. Ağrı çoğu zaman sol eli fazla kullanma, uzun süren klavye işleri, aletlerle çalışma, fazla spor yapmak, yazı yazmak gibi bir çok nedene bağlı olabilir. Bu yüzden altında hastalık aramadan önce kişi neler yaptığını gözden geçirmelidir.

Sol kol ağrısı günlük hayatta ki hareketlere bağlı olabilir ancak ağrının ne zaman başladığı da önemlidir. Birden başlayan ve kollara ani uyuşma veren sol kol ağrısı kalp krizi habercisi olabilir. Kişinin sağ kolu kalp hizasının biraz yukarısına çıkarılıp dinlendirilebilir. Sol kol ağrıları altta yatan hastalıklara bağlı olarak gelişebilir. Sinir sıkışmaları, kalp hastalıkları, anjina gibi belirli hastalıkların belirtilerine sol kol ağrısı sıkça yaşanmaktadır. Ciddiye alınması gereken bir konu olan bu kol ağrıları başlamış ve durmuyorsa hiç bir müdahalede bulunmadan yalnızca doktorunuzdan yardım almalı ve tedavi olmalısınız.

Sol Kol Ağrısı Nedenleri

Ağrı sırasında akla gelen ilk düşünce kolun sakatlanmış olması zedelenmiş olmasıdır. Kişi bunu düşündüğü zaman yakın zamanda koluna bir darbe alıp almadığını düşünmeli ve buna göre hareket etmelidir. Sol kol ağrısı için bir çok neden olabilir. Hatta altında yatan bir çok hastalık bile olabilir. Hastalık belirtisi ile beraber ağrı ve acı oluyorsa hiç beklemeden direkt olarak hastaneye gidilmelidir.

Kalp Krizi

Sol kol ağrısında akla gelen ilk düşünce kalp krizi belirtisi olma ihtimalidir. Kalp krizi sırasında kolda bir baskı hissedilebilir. Çünkü kan pıhtı yapabilir ve koroner damarları sıkıştırabilir. Ancak kalp krizi olduğunu anlamak zor olabilir. Bazı belirtiler bir kriz anında olduğunuzu gösteriyor olabilir.

  • Göğüste ağrı oluşumu ya da basınç
  • Sırt, boyun gibi bölgelere ek olarak hafif çene ağrısı
  • Mide bulantısı ya da kusma isteği
  • Nefes darlığı
  • Çok hafif başlı olmak ya da bayılma
  • Soğuk bir şekilde terlemek
  • Yorgunluk
  • Hazımsızlık
  • Birden çöken halsizlik

Bu gibi bir çok neden hafife alınmalıdır. Eğer birden fazla belirtiye sahipseniz vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gitmeli ve tedavi görmelisiniz.

Kalp Krizi Anında Ne Yapılması Gerekiyor ?

Eğer karşınızdaki kişinin kalp krizi geçirdiğine inanıyorsanız, aşağıda yer alan adımları mutlaka uygulamalısınız.

  • Telefonla 112 Acil aranmalı ve yardım talep edilmelidir. Ayrıca yakınlarınıza haber vermelisiniz.
  • Kişiyi oturtmalı / yatırmalı ve sakin kalmasını sağlamalısınız. Üzerindeki elbiseleri gevşetmeli ve rahatlamasını sağlamalısınız.
  • Bir bardak su ile aspirin içirebilirsiniz fakat kesinlikle birşey yememeli.
  • Burun deliklerinizi kapatarak öksürtmeye çalışmalısınız, bu sayede vücudun kan akışının hızlanacaktır.
  • Odayı havalandırın ve daha fazla oksijen girmesini sağlayın.
  • Soğuk veya sıcak su ile kişiyi temas ettirmeyin.
  • Sağlık bilginiz yoksa hastaya müdahale etmeyin ve herhangi bir ilaç içirmeyin.
  • Hastanın ayaklarını kalbinin üzerine kaldırarak, kan akışının hızlanmasını sağlayın.

Anjina

Tam adı anjina koroner olan bu hastalık çeşidinin bir belirtisi sol kol ağrısıdır. Kalp hastalığı olarak bilinir. Bu hastalığın nedeni kalp kasına doğru olan akışın normalden daha farklı gerçekleşmesi durumudur. Yani kişi nefes alırken tam olarak oksijeni içine çekemez. Göğüste basınç, mide bulantısı gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Erkeklerde oluşma olasılığı kadınlara oranla dört kat daha fazladır. Otuz yaşından daha küçük insanlarda daha az rastlanır. Çok güçlü duygular, aşırı soğuk hava, fazla sigara tüketimi gibi durumlar anjina olmak için zemin hazırlar.

Bu hastalık nöbetler halinde kendini hatırlatabilir. Hasta bir iş yaparken, spor yaparken ya da ağır bir iş yaparken birden göğsüne bir ağrı saplanır. Hasta yaptığı işi aniden bırakır. Ağrı kısa bir süre içerisinde kaybolur. Daha sonra sol kola ve tüm omuza yayılır. Ancak çok fazla hissedilmeyebilir. Bir çok nedenlere bağlı olarak oluşan bu nöbetler daha çok soğuk havada meydana gelir. Soğuk havada damarlar büzüşür ve kalbe yeterli oksijen gitmeyebilir. Hastalıktan ve nöbetlerden korunmak için doktor tedavisi gerekebilir. Ya da kişi hastalığa neden olabilecek aşırı soğuk havadan, aşırı heyecandan ya da aşırı zor işlerden kaçınmalıdır.

Eklem İltihabı

Tıp biliminde adı artrit olarak anılan bu hastalığın halk arasında ki adı eklem iltihabıdır. Bu hastalığın kısaca anlamı, eklem ile kemikler arasında sıvı oluşmasıdır. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülme riski olan bu hastalığın genel yaş ortalaması yirmi ile elli arasındadır. Eklemlerde tahrişe yol açmasıyla beraber iltihaplanmaya da yol açar. Eklem iltihabı kemik aralarında özellikle el ve parmaklarda sık görülür. Ancak sol kol için görülme riski yüksektir. Kol da oluşabilen bu hastalık kişiye oldukça zarar verebilir. Dünyada ki en sık görülen iltihaplı romatizma hastalıklarının başında gelir. Hatta fazla tahrişe ve şekil bozukluğuna da neden olabilir.

Sol kol bölgesinde oluşma nedeni aslında kolda kaynaklanan bir nedenden dolayı oluşmayabilir. Kişinin omzundan oluşan eklem iltihabı sol kola baskı yapar ve kişinin koluna ağrı yapabilir. Kişinin sürekli olarak aynı hareketi yapması omuzlarda eklem iltihabı yapmaya zemin hazırlar. Bu yüzden sol kol bölgesini nadiren de sağ kola ağrı yapabilir. Bu hastalık oluştuğundan itibaren kişi ağrıyan bölgesini tam olarak çeviremeyebilir. Yanma ya da karıncalanma ile kişiye belirti verir.

Kırılma ve Çatlama

Sol kol bölgesinde kırılma ya da çatlamayı anlamak kişi için zor bir durum olmaz. Kırılma, darbeye bağlı olarak kemiklerin birbirinden ayrılma duruma denir. Sol kolda kırık oluşumu kişiye tahammül edemeyeceği bir ağrı yaşatır. Kırılma olduğu anda itibaren kişi çok fazla acı hisseder. Bu yüzden kişi kırık olduğunu anlayabilir. Ancak bazı durumlarda ezilme ya da burkulma gibi nedenlere bağlı olarak kişi bunu tam olarak anlamayabilir. Kol bölgesinde kırığı anlamak için bazı belirtiler vardır. Kırma anında ortamın sessizliğine bağlı olarak kırılma sesi duyulabilir. Buna ek olarak şişme, morarma ya da kızarma, hiç hareket ettirememe, hareket ettirebilme anında yaşanılan ani acı ve ağrı hissi kol bölgesinde kırık yaşanılan andır. Bu gibi durumlarda kişi kesinlikle zaman kaybetmemeli ve bilmediği ilk yardım tekniklerini uygulamadan acilen hastaneye gitmelidir. Sol kol da kırık oluşumu nasıl olduğuna bağlı olarak genellikle bir ya da iki ay gibi süre içerisinde iyileşme gösterecektir.

Kemik çatlaması kemik kırılmasından farklı olarak meydana gelir. Kol kısmına darbe aldıktan sonra kırılma anında kol tam olarak kırılmaz. Kemiğin kırılmaya başladığı noktada durmasıdır. Kol bölgesine darbe aldıktan sonra kişinin kolu kırık oluşumda ki gibi ani bir şekilde şişmez. Belirli bir zaman geçtikten sonra yavaş yavaş şişmeye başlar. Bu yüzden çoğu kişi çatlak olduğunu hemen anlayamaz. Çatlak oluşan yer anlaşıldıysa kişi kendine müdahale etmemelidir. Acilen doktora görünmeli ve tedavi almalıdır. Çatlak veya kırık kısım doktor tarafından alçıya alınır. Kırık oluşumda hiç hareket ettirilmemesi gerekirken çatlak oluşan kısımda kişi kolun uyuşmaması için hareket ettirebilir. Çatlak ve kemik kırılmaları yaşa bağlı olarak ayrı iyileşme süreçleri gösterebilir. Küçük bir çocukta oluşan çatlak ya da kırık daha hızlı geçerken orta yaşlı ya da yaşlı kısımda ki kırılma ya da çatlak oluşumları daha yavaş iyileşir.

Fıtık

Tıp biliminde herni olarak bilinen ancak halk arasında fıtık olarak kalıplaşmış bu hastalık, vücudun farklı yerlerinde oluşabilir. Organların yerinde durmasını sağlayan doku veya kasların bulunduğu ortamda ki doğal boşluğa doğru kayması, yerinden kayma durumu ya da protrüze olma durumuna denmektedir. Sol kola baskı yapan fıtık, omuz fıtığından kaynaklanmaktadır. Ağır yük kaldırmak, gebelik durumları, karın içinde sıvı birikimleri, ıkınmak, hızlı kilo alımı, ameliyatlardan sonra oluşabilen farklı durumlar vücutta fıtık oluşmasına neden olur.

Daha çok ağır işlerde çalışan kişilerde, sürekli ağırlık kaldıran kişilerde, ve ani harekete sonucu oluşabilen bir hastalık çeşididir. Boyunda fıtık oluşumu disk kaymasından dolayı oluşur. Boyun bölgesinde yaşanabilir ancak bu fıtık türü zaman geçtikte omuzlara daha sonra da kollara ağrı yaşatır. Sol kol ağrısı oluşmadan önce fıtık anlanabilir. Ya da kol ağrısı sırasında hastanede görülen muayene esnasında fıtık oluşumu görülebilir. Bu yüzden kişi kendinden şüphe ediyorsa kendi kendine farklı yöntem ya da tedavi denemeden hastaneye gitmelidir. Egzersiz, fizik tedavileri, ilaç uygulamaları fıtık oluşumunu giderebilir. Ancak ileri derecede ki fıtıklar için cerrahi operasyonlar yapılmaktadır.

Sinir Sıkışması

Sinir sıkışması basite alınmaması gereken bir durumdur. Beyin, omurilik, ve bir çok sinirden meydana gelen sinir sistemi vücudun hareket etmesini sağlayan, vücuda yön veren önemli bir yere sahiptir. Çevresel sinir bölgeleri, vücutta her zaman ki işlevlerini yerine getirdikleri sırada bir baskı altında kalırlarsa sinir sıkışması meydana gelir. En fazla karşılaşılan sinir sıkışması el bileğinde meydana gelmektedir. Sinir sıkışmaları bir çok bölgede ayrı olmak üzere ayrı sendrom isimlerine sahiptir. Sol kol bölgesinde oluşan sinir sıkışması direkt olarak sol koldan dolayı oluşmayabilir. Çoğu boyun kasılması kollarda ağrıya neden olmaktadır.

Torasik çıkış sendromu denilen sinir sıkışması boyun kaslarında oluşan spazm kasılmaları sonucu oluşur. Bu hastalık çeşidi kola doğru ilerleyen bütün bölümleri kapsar. Bu yüzden sol kolda fazla ağrı görülür. Ağrı yanında kol bölgesinde uyuşmada görülebilir. Bu sinir sıkışmaları görüldüğü andan itibaren bir doktordan yardım almak gereklidir. Çünkü kişinin masaj gibi uygulayabileceği bir çok farklı yöntem bu bölgelere daha fazla zarar verebilir. Kol bölgesinde bulunan kısım vücudun hassas bölgelerinden birisidir. Sinir sıkışmasının nedenleri kişiden kişiye değiştiği için doktor öncelikle hastayı muayene edecek ve daha sonra testten geçirecektir. Bunun için hasta doktor kontrolünde EMG denilen bir testten geçirilir. Böylece vücutta bulunan bütün sinirler daha yakından incelenmiş olur.

Psikolojik Ağrılar

Kişinin sol kolunda fiziksel olarak görülen bir rahatsızlık olmayabilir. Ancak kişi her zaman ağrıdığını belirtir. Bunun sebebi aslında altta yatan psikolojik sorunlardır. Kişi kolunu bir yere çarpar ve gün boyunca bunu kafaya takarsa kişi ağrılı bir kol meydana gelir. Ancak fiziksel olarak bir belirti görülmez. Hatta fiziksel ufak sorunlar ortadan kalksa dahi kişi ağrıyı hisseder. Bu tür ağrılara kronik ağrı denir ve bu ağrı ve acı altı aya kadar devam edebilir.

Psikolojik olarak oluşan ağrı ya da acı için kişi tedavi yöntemini belirler. Bu tedavi yöntemi stresi ve sinirini ortadan kaldırmaktır. Daha sonra kişi aklında ki düşünceleri silerek kafasında ki ağrıyı atlatabilir.

Burkulma

Sol kol burkulması kişinin ani bir acı duymasına neden olan bir rahatsızlıktır. Burkulma kısaca bağların fazla gerilmesi sonucunda yırtılması durumudur. Burkulmanın en yaygın yeri genel olarak ayak bileğidir. Daha çok maraton koşucuları, sporcularda görülmektedir. Ancak sol kol burkulması da sık karşılaşılan bir durumdur. Ciddi kol burkulmaları eski haline dönmek için bazen cerrahi operasyon gerektirir. Ağrı, şişme, morarma ve kızarma, etkilenen yere göre ayrı bir acı hissi yaşanır. Burkulmalar için tedavi yöntemleri her hastada neredeyse aynıdır. Hatta ilaçla bile geçebilir.

Tendon İltihaplanması

Sol kol bölgesinde sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda tendonit olarak da bilinmektedir. Esnek bir doku olarak bilinen tendon kasları kemik kısmına bağlayan bir doku olarak bilinir. Esnek, sert ve lifli bir dokusu vardır. Tendonlar ve bütün kaslar beraber çalışırlar. Aslında çok fazla yumuşak değildir ancak kemiklerle karşılaştırıldığında yumuşak bir yapı sezilir. Supraspinatis tendinit olarak bilinen omuz ekleminin üzerinde ki tendonun iltihaplanması durumu sol kol bölgesinde ağrı yapar. Hatta iki kola da ağrı vurabilir. Özellikle kol yukarı aşağı ya da herhangi bir hareketinde acıyabilir. Çoğu hasta gece yattığında bunu hissedebilir. Bu bölgelerde ki tüm tendonlar etkilenmişse hasta da rotator manşet sendromu gerçekleşebilir.

Rotator Manşet Sendromu

Fazla ağır bir nesneyi kaldırmaya çalışmak ya da sürekli olarak aynı hareketi yapmak omuzda bulunan rotator manşet sendromuna neden olur. Bu hastalık omuzda bulunan rotator manşet tendonların zedelenmesi durumudur. Omuzları çok fazla zorlar ve kol bölgesine ağrı verir. Kolunuzu hareket ettirdiğiniz zaman çok fazla ağrı verir. Bu yüzden günlük hareketleriniz kısıtlanabilir.

Uykusuzluk

Uykusuzluk bir çok hastalığa neden olan bir sorundur. Çünkü vücut dirençsiz kalır ve halsizlik başlar. Halsizlik uzun süre devam ederse kişi de depresyon ve ağrılara neden olur. Baş ağrısı başta olmak üzere sol kol ağrısını da içerisinde içerir. Yetişkin birey için düzenli uyku önemlidir. Günde en az yedi saatlik uyku vücudun daha enerjik ve dinç olmasını sağlar. Fazlası ya da az uyku kişiye fazla ağrı veren nedenlerden birisidir.


Sol Kol Ağrısı Tedavisi

Sol kol ağrısı kişinin hangi hastalığa bağlı olduğuna göre tedavisi değişen bir rahatsızlıktır. Tedavi edebilmek için öncelikle kişi hastalığın nedenini öğrenmek için tedavi almalıdır. Kırılmaya ya da kas incinmesine bağlı bir nedense hastanın kolu alçıya alınacaktır. Daha sonra ağrı kesici ile kişinin ağrıları kontrol altına alınacaktır. Eğer hastanın problemi boyun fıtığından dolayı kol tarafını kapsayan bir ağrı ise iki üç hafta doktor kontrolünde ağrı kesici ve kas gevşeticilerle iyileşme yaşanacaktır. Eğer geçmezse yine doktor kontrolünde fizik tedavi uygulanabilir.

Bir çok hastalık farklı tedavi gerektirmektedir. Ancak sol kol ağrısı için ağrı kesiciden fizik tedaviye ya da hiç birinin etki etmemesi üzerine cerrahi operasyonlar bile gerçekleşebilir. Hiç bir tedaviye geç kalınmamalı ve ağrı oluşur oluşmaz kişi tedavi için acilen hastaneye gitmelidir. Ancak bazı durumlarda doktor kontrolünden hemen sonra ciddi bir şey değilse doğal tedavi yöntemleri uygulanabilir.

İlaçlar

İlaçlar bir çok hastalığı tedavi etmek ve iyileştirmekle görevlidir. Sol kol ağrıları kişinin istemediği ve canını yakan bir durumdur. Bu yüzden doktor tedavisinden sonra yalnızca doktor kontrolünde düzenli kullanılan ilaçlar kişinin bu ağrılardan kurtulmasını sağlar. Genel olarak verilen tedavi yöntemi kas gevşetici, ağrı kesici merhemler gibi pratik çözümlerdir. Düzenli kullanımda büyük ölçüde yardım edecektir.

Buz Tedavisi

Buz tedavisi kırık ve çatlak oluşumunda insanların uyguladığı genel bir yöntemdir. Sol kol ağrısında bu bölgede herhangi bir hastalık olduğunu düşünmüyorsanız ve hiç bir şey işe yaramamışsa buz tedavisi uygulayabilirsiniz. Buz direkt olarak kol bölgesine uygulanmamalıdır. Buzu uygulamak için doğru yöntem bir havluya sararak vücudunuza sürmektir. Soğuk kompres vücutta oluşan ağrıya iyi gelecektir. Havluya sararak kol bölgesine uygulanan buz, kol ağrılarını almaya yardımcı olacaktır. Bu işlemi günde en fazla üç kere uygulayabilirsiniz. Her uygulama sırasında buz en az on beş dakika kol bölgesinde beklemelidir. Ancak dikkat edilmesi gereken konu buzun ağrı yapıp yapmadığını anlamaktır. Buzdan dolayı kol uyuşabilir ve kişi anlık ağrı ve acı hissetmeyebilir. Kişi buz uygulaması sırasında ağrı hissediyorsa bu işlemi derhal bırakmalıdır.

Dinlenmek

Kollar insan vücudunun gün içerisinde en aktif olan ve sürekli olarak yorulan bölgelerinden bir tanesidir. Kişi son zamanlarda fazla ağırlık taşımış ya da kollarını dinlendirmeden fazla hareket ettirmiş olabilir. Sol kol ağrısı çoğu zaman fazla aktiviteden kaynaklanır. Bunun en pratik ve kolay çözüm yolu kesinlikle kolları dinlendirmektir. Bunun için en basit olan yöntem kendinize bir gün mola vermek ve yatmaktır.

Bandaj ve Sargı İşlemi

Sol kol ağrısının her zaman neden olduğu şüphelidir. Ancak ağrıyan kol için bandaj ya da sargı işlemi gerçekleştirilebilir. Bandaj işlemi son derece basittir. Ancak sargıyı sararken başkasından yardım almak gereklidir. Dikkat edilmesi gereken konulardan birisi bandajı saran kişinin çok fazla sıkmaması ya da çok gevşek bırakmamasıdır. Aksi takdirde bu hiç bir işe yaramayacak ve ağrılarınızı almayacaktır. Kolda çok uzun süre durmayan bandaj kol bölgesini rahatlatır.

Yüksekte Tutmak

Kolu yüksekte tutmak o bölgede oluşan ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Kalp seviyesinden uzak duran kol ağrının geçmesi için daha sağlıklı olacaktır. Yüksekte tutmak kişinin ağrı ve acısının giderilmesine ve kişinin ağrıyan yerlerinin gevşemesine yardımcı olur.


Doğal Tedavi Yöntemleri

Doğal yağlar bir çok hastalığın tedavisinde işe yaradığı için artık günümüz insanları tarafından herhangi bir hastalık için sıkça tercih edilmektedir. Sol kol ağrısı için doğal yağ kullanmak kişiyi oldukça rahatlatabilen bir çözüm yolu olacaktır. Çünkü bir çok doğal yağın içerisinde en az ilaçlar kadar yüksek ölçüde antibakteriyel ve antiviral özellikler bulunur. Buna ek olarak sol kol ağrısına iyi gelebilecek doğal ağrı kesici özellikler barındıran doğal yağlarda vardır.

Ancak kişiden kişiye değişebilen ağrıların nedeni öncelikle olarak bulunmalıdır. Çünkü doğal yağlar da diğer ağrı kesici ya da kas gevşetici gibi geçici ağrı alan çözümler olacaktır. Bu yüzden öncelikle ağrının nedeni belirlenmelidir. Doğal yağlar kullanıldığı zaman kişiden kişiye göre değişen alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bunun olmaması için kişi öncelikle yağı vücudunun küçük bir bölümünde kullanmalıdır. Ancak bu durum bazen atlandığı zaman kişi daha kötü sorunlar yaşayabilir. Kötü sonuçlar olduğu zaman kişi acilen doktora gösterilmelidir.

Baz Yağı

Doğal ağrı kesici yağları kullanmadan önce baz yağı ile karıştırabilirsiniz. Masaj yağı ya da taşıyıcı yağ olarak da bilinir. Bu yağlarla kullanılmasının nedeni ağrı kesici yağların son derece kuvvetli olmasıdır. Kuvvetli bütün yağlar seyreltilmeden kullanıldığında vücudu kızartabilir, tahriş edebilir ve yakıcı özelliklere neden olabilir. Bu yüzden her yağ bir baz yağı ile karıştırılmalıdır. Baz yağlarının en güvenilir en yaygın olanları kesinlikle zeytinyağı, susam yağı, hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı, kayısı çekirdeği gibi yağlardır. Ölçüsü doğru olarak kullanıldığında kol ağrılarını kesebilir.

Kekik Yağı

Kekik yağı güvenli bir yerden alındıktan sonra vücuda uygulanmalıdır. Açıkta satılan ya da markası belli olmayan kekik yağı kesinlikle alınmamalıdır. Romatizmal bütün ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları tüm ağrıları kapsayan genel bir ağrı kesici olarak kullanılabilir. Kekik yağı bu yüzden sol kol bölgesine uygulanabilir. Kan dolaşımını hızlandırarak ağrıları almaya yardımcı olan kekik yağı içerisinde yüksek ölçüde antioksidan ve antibakteriyel özellikler taşır. Kekik yağı en doğru olarak bir baz yağı ile kullanılmalıdır. Baz yağı olmadan kullanılmamalıdır. En doğru tarifi bir yemek kaşığı baz yağı ile yaklaşık on beş damla kadar kekik yağını karıştırmaktır. Bu güçlü karışımı elinizde ısıttıktan sonra uygulamak gerekir. Daha güçlü olmasını isterseniz içerisine yaklaşık beş damla kadar nane yağı da eklenebilir.

Nane Yağı

Nane yağı bir çok depresif hastalığı almaktadır. Ayrıca gerginlik, üzüntü, stres gibi baş ağrısına neden olan bütün sorunlara da iyi gelmektedir. Ayrıca vücut ağrıları ya da baş ağrıları gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Beş damla kadar nane yağını bir yemek kaşığı baz yağı ile karıştırabilirsiniz. Daha sonra ellerinizde ısıtarak uygulayabilirsiniz. Buna ek olarak taze nane yaprağını çiğneyebilirsiniz.

Acı Biber Yağı

Acı biber yağı içerisinde bulunan aktif maddeler sayesinde eklendiği baz yağ ile kişinin kol ağrısını almaya yardım edecektir. Ayrıca diğer bütün romatizmal ağrılara da iyi gelmektedir. Kapsaisin ve antienflamatuar özelliklerinden dolayı ağrı kesici bileşenleri bulunmaktadır. Acı biber yağından yaklaşık beş damla badem yağından ise yaklaşık on damla olarak karıştırıldığı zaman avuç içlerinde ısıtın. Daha sonra kol bölgesine sürülebilir.

Bergamot Yağı

Sinir damaları vücudun herhangi bir yerine hasar aldığı zaman doğru tedavi ile düzelebilir. Ağrı çok acı verici olduğu zaman bargamot yağından yararlanabilirsiniz. Sıcak bir damlaya eklenen on damla kadar bergamot yağı ekleyin. Daha sonra yarım saat kadar küvette bekleyebilirsiniz.

Karanfil Yağı

Eski yıllardan beri kullanılan bir yağ olan karanfil yağı, ağrı kesici özelliği ile bilinmektedir. Ayrıca eski cerrahi işlemlerde uyuşturucu olarak tercih edilebilirdi. Bu yağı uzun süreli kullanan insanlar araştırmalara göre olumlu sonuçlar alıyor. Kol bölgesine rahatlıkla uygulanabilen karanfil yağının yan etkisi azdır. On damla kadar karanfil yağı bir yemek kaşığı herhangi bir baz yağı ile karıştırılır ve uygulanır. Ancak tahriş olduğu zaman kesinlikle sabunlu su ile yıkanmalıdır.

Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağının temel faydaları spazmodik yapısı ve enflamatuar özelliklere sahip olmasıdır. Genel olarak yaralara iyi gelmesi ile bilinen bu yağ vücutta oluşan kronik ağrılara da iyi gelmektedir. Ayrıca iskelet ve kas semptomlarına da iyi gelmektedir. Kullanımı oldukça kolay olan bu yağın kullanımı bir miktar yağ ile bir miktar baz yağının karıştırılması ile oluşur. Daha sonra avuç içlerinde ısınan yağı kişi kollarına sürebilir.

Gül Yağı

Kronik ağrılara iyi gelen gül yağı genel olarak sedatif hastalıklar ve indirgeme için kullanılır. Gül yağının vücutta çok fazla bir tahriş edici sorunları bulunmaz. Bu yüzden rahatlıkla kullanılabilir. Gül yağı doğal olarak bulunduğu zaman kişiye bir çok alanda yarar sağlar. Aslında sadece baz yağı ile kullanılması gereken bu tür yağlar gül yağı da vardır. Çoğu insan gül yağını sade olarak kullanır. Diğer yağlar kadar fazla bir tehlikesi olmadığı için eğer alerjik bir reaksiyon göstermiyorsa tüm ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Rezene Yağı

Rezene yağı faydalı vücut ağrıları için faydalı bir yağdır. Kronik ağrılar ve bir çok sinir hastalığına iyi gelmektedir. İçerisinde bulunan fibromiyaliji, artrit gibi bileşenler romatizmal hastalıklar geçiren kişiler için kullanıma faydalıdır.

Lavanta Yağı

Kokusu ile ünlü olan bu yağ aslında içerisinde çok güçlü ağrı kesici özellikler taşımaktadır. Sol kolunuza süreceğiniz bir miktar lavanta yağı vücutta oluşan ağrıyı alacaktır. Lavanta yağı, vücutta bulunan kasları gevşetmeye yardımcı olur. Ağrıyı gidermek için kullanılan lavanta yağı, bir kaç damla kadar alınarak taşıyıcı bir baz yağı ile karıştırılmalıdır. Daha sonra sürülecek olan bölgeye masaj yaparak uygulanmalıdır.

Kış Yeşili Yağı

Ağrıyı hafifletmek için kullanılan en iyi yağlardan birisi olan kış yeşili yağı günümüzde kullanılan ağrı kesicilerin bileşenlerine benzemektedir. Binlerce yıldır bu sebepten dolayı güvenilerek kullanılmıştır. Çok güçlü bir yağdır bu yüzden bir damlaya yakın kadarı vücudun bir bölgesine sürülerek test edilmelidir. Daha sonra kol bölgesine uygulanabilir. Ancak güçlü bir yağ olan kış yeşili yağı kesinlikle tek başına ve fazla kullanılmamalıdır. Bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırdığınız yaklaşık beş damla kış yeşili yağı sol kol bölgesine ısıtılarak uygulanır. Eğer herhangi bir yanma, batma ya da acıma meydana gelirse sabunlu su ile yıkanması tavsiye edilir.

Daha Fazla Kaynak:

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.