Göğüs Ucu Nasıl ve Ne Zaman Çıkar ?

19.02.2017
Göğüs Ucu Nasıl ve Ne Zaman Çıkar ?

Göğüs ucunun olmaması ve ya göğüs ucunun içe doğru dönük olması özellikle emziren anneler açısından gerçekten de oldukça güç bir durumdur. Göğüs uçları içe dönük olan ve ya göğüs ucu oldukça kısa olan anneler bebeklerini emzirmek konusunda oldukça büyük sıkıntılar yaşar. Göğüs uçları olmadığı için bebeklerini emziremeyen anneler oldukça fazla sayıdadır.

Bu durum hem anne sütünden yararlanamayan bebekler için oldukça şanssız bir durumdur hem de bebeklerine sütlerini veremeyen anneler için ruhsal açıdan çok büyük bir sorundur. Anne sütünün önemi günümüzde tartışmaya bile açık değildir. Durum böyle olunca her anne bebeğini en azından ilk bir yıl emzirmek istemektedir. Ancak ne yazık ki göğüs ucu olmayan ve ya göğüs ucu içe dönük anneler için bu durum oldukça can sıkıcıdır.

Göğüs ucunu çıkarmak için cerrahi yöntemler vardır. Ancak bu cerrahi yöntemler göğüs dokusunu zedeleyebilmektedir. Tabi cerrahi işlem sonucunda oldukça iyi sonuç alan bayanları da göz ardı etmemek gerekir. Bunun yanında hoffman egzersizleri ve göğüs kalkanları kullanmak gibi yöntemler de vardır. Bu yöntemlerden de olumlu sonuç alan bayanlar elbette ki vardır. Göğüs ucu çıkarmak için sizlere tavsiye edeceğim bir diğer ürün ise Niplette’dir.

Bu ürün hem oldukça zararsızdır hem de göğüs ucunun çıkarmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Göğüs ucu olmayan ve ya göğüs uçları içe dönük olan bayanlar ise tek kelime ile kusursuz bir üründür. Özellikle emziren anneler için göğüs ucunun olmaması ciddi sorun teşkil ederken böyle bir ürün ile bu sorunun üzerinden gelebilmek oldukça kolay ve mümkündür. Eğer cerrahi işlemler için o kadar para vermek istemiyorsanız ve egzersizler ile göğüs kalkanları da işe yaramamış ise bu ürün kesinlikle kullanılmaya değer.

Göğüs ucu olmayan bayanlar daha farklı ve geleneksel yöntemlere başvurmaktadır. Geleneksel yöntemlerden birisi ip yardımı ile göğüslerini ucunun öne doğru çekilmesidir. Göğüs ucuna buz sürmek, mandal ile sıkıştırmak veya çatal ile vurmak gibi yöntemler oldukça tehlikeli ve zararlı sonuçlar doğurabilmektedir. Zira bu yöntemler de göğüs ucunun yaralanmasına veya göğüs dokusunun zedelenmesi gibi olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir.

Geleneksel yöntemlerden bir diğeri ise göğüs kalkanı takmaktır. Göğüs kalkanı takmak olumlu sonuçlara yol açabilmektedir. Ancak her bayanda da etki ettiği söylenemez. Bir diğer yöntem ise Hoffman egzersizleridir. Bu masaj teknikleri düzenli olarak ve doğru bir şekilde yapıldığı takdirde işe yaramaktadır. Hoffman egzersizleri de her bayanda etkili sonuç göstermese de olumlu sonuç alan bayanlar vardır.

Özellikle emziren anneler açısından ciddi bir problem olan göğüs uçlarının olmaması farklı bir ürün ile de halledilebilir. Bu ürünün adı nlplette şeffaf meme ucu kalıbıdır. Niplette şeffaf meme ucu kalıpları özellikle emziren anneler açısından adeta bir kurtarıcı haline gelmiştir. Bu tekniklerden herhangi birisi elbette ki göğüs uçları olmadığı için şikâyetçi olan bayanların işine yarayacaktır. Emziren annelerin eğer göğüs uçları yoksa bu durumu ciddi takıntı haline getirmelerine hiç gerek yoktur. Çünkü bu tekniklerden her hangi birisi ile elbette ki bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Göğüs Ucu Ne Zaman Çıkar ?

Göğüs ve göğüs ucunun gelişimleri, ergenlik dönemine giriş ile başlar ve gelişim süreçleri devam eder. Göğüs ucunun henüz çıkmamış olması, süt bezlerinin ve göğsün dış yapısı ile uyumlu gelişmemesi ve ucu geriye çekmesinden dolayı olabilir. Gelişim süreci devam ederken göğüs ucu çıkabilir ve bebek emzirme döneminde yeterli miktara ulaşabilir. Fakat konu ile ilgili kesin durumu jinekolog muayenesi ile öğrenebilirsiniz. Hamilelik döneminde, bebeğin anneyi daha rahat emzirebilmesi için göğüs uçları dışarıya itilecektir.

Göğüs problemlerinin çok farklı çeşitleri vardır. Bu problemlerin başında ise meme başının içe çökük olması, meme başının pullanması gibi sorunlar yer alır. Göğüs problemleri çok farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Göğüs ucunun uzun zamandır içe çökük olması normaldir. Fakat sonradan içe çöken meme ucu kanser ve bazı göğüs hastalıklarının habercisi olabileceği için muayene gerektirir. Meme başında meydana gelen değişiklikler, sağlığınız hakkında önemli bilgi verir.

Bu nedenle bu değişiklikleri yakından gözlemlemek ve takip etmek oldukça akıllı bir yöntemdir. Meme başının içe çökük olması iyi huylu bir kanserin göstergesi olabilir. Bunun dışında bu içe dönüklük süt bezlerinizde küçük tümörler olduğuna işaret edebilir.

Ergenlikten beri içe dönük olan meme uçları tıp dünyasında normal karşılanır. Fakat sonradan içe çökmüş meme uçları kanser belirtisi olabileceği için gözlem altında tutulması önemlidir. Halk arasında meme ucunun çocuk emzirdikten sonra çıktığı algısı yaratılmış olsa da bu durum kişiden kişiye göre değişir. Meme ucunun içe dönük olması ergenlikten itibaren ise bu gelişimsel bir sağlık problemidir ve en etkili tedavi yöntemi ise, emzirmektir.

İçe dönük meme ucu, çocuk doğduktan sonra annesini emdiği süre boyunca kendisini yavaş yavaş toparlar. Bazen küçük meme başına sahip olan kadınlar estetik kaygısı nedeni ile meme başını büyütmek için ameliyat olmak istiyor. Çok fazla önerilmese de meme ucu büyütme ameliyatı ülkemizde de yapılabiliyor. Meme ucundan sıvı gelmesi, meme ucunun pullanması gibi sorunlar da müdahale gerektirebilen ve ciddi sağlık sorunlarının sinyali olabilen belirtilerdir. Fakat herkes için farklı tedavi yöntemi tercih edildiği için geleneksel yöntemler uygulamak yerine doktora başvurmak bu gibi durumlarda hayati önem taşır.

YAZAR BİLGİSİ
Modanium Özel
Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.